Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 15 november 2015

New York stock exchange

New York Stock Exchange


De New York Stock Exchange, afgekort tot NYSE is de voornaamste beurs van New York en is in het algemeen beter bekend als Wallstreet, genoemd naar de straat waaraan het beursgebouw gevestigd is.

De New York Stock Exchange is de grootste en oudste beurs van Amerika, en is opgericht in 1792.

het gebouw van de New York Stock Exchange
het gebouw van de New York Stock Exchange

9-11 en de New York Stock Exchange


Waarschijnlijk was er geen gebeurtenis in de Amerikaanse geschiedenis zo dramatisch als de aanslagen van 11 september 2001. Behalve de andere gevolgen van deze verschrikkelijke dag heeft wereld van de financiële markten heeft een klap gekregen.

Bij de aanslagen was de handel op Wall Street, dat dicht bij het World Trade Center was gevestigd nog niet eens begonnen.

Iedereen die inmiddels binnen was om te komen werd verteld om binnen blijven totdat het weer veilig zou zijn

Veel mensen binnen het beursgebouw gaven later aan dat ze de grond voelden schudden toen de twee torens instortten. Het beursgebouw werd daarne een toevluchtsoord voor de mensen die op de vlucht waren voor de reusachtige wolk van stof, rook en puin die verscheen nadat de torens ingestort waren.

De gebouwen van de New York Stock Exchange zelf waren niet beschadigd tijdens de aanslagen, maar een grote telefooncentrale van waar uit het telefoonverkeer voor de gehele wijk werd geregeld werd zwaar beschadigd, zodat de handel over de vloer van de beurs onmogelijk was.

De beurs bleef gesloten tot 17 september. Het was de langste periode dat de markt gesloten zou blijven sinds 1933 en de Grote Depressie. Tijdens de eerste handelsdag na de aanslagen verloren de markten meer dan 680 punten, de grootste daling op een dag in de geschiedenis van de New Yorkse beurs.

Hoewel de daling slechts goed was voor iets meer dan 7 procent, wordt het nog steeds beschouwd als een belangrijke gebeurtenis. Tegen het einde van die eerste week dat de beurs weer open was verloor de Dow Jones meer dan 1360 punten of 14 procent van haar waarde. Het zou de geschieden in gaan als de slechtste week aller tijden. Het totale kapitaalverlies werd werd geschat op ongeveer 1,2 triljoen euro.

NYSE


De gebeurtenissen van 11 september hebben geleid tot een dramatische toename van de veiligheidmaatregelen rond de beurs. Velen zijn bang dat deze een doelwit zouden kunnen vormen bij toekomstige aanvallen.

De gebeurtenissen van 9 / 11 leven nog steeds in de hoofden van iedereen die ze heeft ervaren. Voor de mensen op Wall Street is het evenement nog moeilijker te vergeten. Maar volgens veel Amerikanen kwam de NYSE er sterker door terug en dat gold ook voor de natie als geheel.
Gebruikte begrippen in newyork stock exchange


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
depressie
  ... een depressie is de conjunctuurfase die gekenmerkt wordt door een daling van het geheel aan economische activiteiten afgemeten aan een...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
procent
  ... de begrippen procent en procentpunt worden nog al eens door elkaar gehaald en zijn het beste te verklaren aan de...Lees meer
straat
  ... in de tijd van de fysieke beursvloer was een straat een aantal naast elkaar liggende beurshoeken...Lees meer
trade
  ... een trade is een complete effectentransactie het gaat vaak om opties termijncontracten en andere derivaten we hebben het dus over...Lees meer
vloer
  ... de vloer of ook wel beursvloer was de vroegere plaats in het beursgebouw waar daadwerkelijk door de handelaren werd gehandeld...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer
wallstreet
  ... zowel het adres van de New York Stock exchange als een veel gebruikte benaming...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.