Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 16 augustus 2015

Doorlopend krediet

Doorlopend krediet


Een doorlopend krediet is een soort van rekeningcourantkrediet dat wordt verleend aan een particuliere cliƫnt waarbij deze doorlopend debet ("rood") mag staan en waarbij hij het terugbetaalde gedeelte steeds opnieuw kan opnemen.

Er wordt bij het afsluiten een maximumdebetsaldo ofwel de opnamelimiet en een maandelijks af te lossen termijnbedrag overeengekomen.

De client kan geld opnemen op tijdstippen die door hem zelf worden bepaald, zolang de opnamelimiet niet wordt overschreden en zolang de client geen betalingsachterstand heeft.

Is het krediet ten volle opgenomen, dan moeten eerst enkele termijnen worden afgelost alvorens opnieuw over het krediet kan worden beschikt.

In plaat van doorlopend krediet wordt ook wel de term continukrediet, gezinskrediet of plankrediet gehanteerd.

Vertalingen van doorlopend krediet

Engels: continuous credit  

Gebruikte begrippen in doorlopend krediet


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
krediet
  ... krediet is zuiver juridisch gezien een verhouding die ontstaat wanneer de ene partij een prestatie verricht bijvoorbeeld het verstrekken van...Lees meer
rekeningcourantkrediet
  ... een rekeningcourantkrediet is een mogelijkheid tot kortstondig rood staan meestal maximaal 3 maanden het maximum bedrag dat men rood mag...Lees meer

Begrippen waar doorlopend krediet in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

blokkeernorm
  ... onder een blokkeernorm verstaan we het aantal termijnen dat op een doorlopend krediet moet zijn afgelost voor er opnieuw geld...Lees meer
opnamerestrictienorm
  ... onder een blokkeernorm verstaan we het aantal termijnen dat op een doorlopend krediet moet zijn afgelost voor er opnieuw geld...Lees meer
hypotheekkrediet
  ... een hypotheekkrediet is een doorlopend krediet met hypothecaire inschrijving aan de lening wordt ter aflossing veelal een spaarverzekering verbonden...Lees meer
consumptieve verplichtingen
  ... onder de consumptieve verplichtingen verstaan we de bedragen aan rente en aflossing die men per maand betaalt voor lopende...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.