Zoeken in deze blog

Translate

zondag 16 augustus 2015

Death Cross

Death Cross


De term Death Cross komt van technisch analisten die de Dow Jones nauwgezet volgen. Een death cross ontstaat als een 200-daags moving average onder het sneller bewegende 50-daags moving average terecht komt. Bijvoorbeeld half augustus 2015.

Het death cross is niet zozeer een koop- of verkoopsignaal maar geeft aan dat een uptrend aan het einde aan het komen is en zou volgens de analisten een langere periode van een slecht performende Dow Jones aankondigen.

Men baseerde dit op eerdere death crosses uit het verleden
Gebruikte begrippen in deathcross


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

moving average
  ... een term die bij het beleggen en zeker bij de technische analyse veel voorkomt is het voortschrijdend gemiddelde...Lees meer
uptrend
  ... we spreken van een uptrend als een koers al langere tijd een globale beweging omhoog maakt...Lees meer
verkoopsignaal
  ... in de technische analyse kennen we vele vormen van het verkoopsignaal bijvoorbeeld de neerwaartse doorbreking van een trendlijn of een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.