dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten

dagelijks actuele grafieken en vooruitzichten
klik op de afbeelding voor meer grafieken/

woensdag 22 juli 2015

Uniform Pensioen Overzicht

Uniform Pensioen Overzicht


De term Uniform Pensioen Overzicht ofwel UPO komt uit de pensioenwereld.

Het Uniform Pensioen Overzicht is een gestandaardiseerd overzicht dat in 2008 is ingevoerd om iedereen meer inzicht in de waarde van zijn of haar pensioen te geven.

De berekeningen zijn een benadering en er wordt regelmatig beweerd dat de uitkomsten stelselmatig veel te optimistisch worden weergegeven. Dat betekent dat degene die recht heeft op het pensioen tzt rekening moet houden met een soms aanzienlijk lager bedrag dan hij of zij in gedachten heeft.

En dat is dan natuurlijk nog los van het constante gemorrel aan de pensioenen door de overheid.

Dit kan echter zeer individueel zijn.
Gebruikte begrippen in uniformpensioenoverzicht


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

recht
  ... het begrip recht kent veel betekenissen zoals...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.