Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 9 juli 2015

topdown benadering van beleggen

topdown benadering van beleggen


De topdown benadering is een vrij bekende beleggingsmethodiek, in het algemeen gebaseerd op fundamentele analyse.

Hierbij wordt allereerst een onderverdeling gemaakt van de op dat moment aantrekkelijkste landen of sectoren om in te beleggen. Op zich niet iets wat eenvoudig hard te maken is. Het is meestal een persoonlijke voorkeur van de beleggingsanalist dan wel het is voorgeschreven door het bedrijf waar hij voor werkt.

Zijn de beste landen en sectoren eenmaak bepaald, dan wordt daarna een poging gedaan om in die landen of binnen die sectoren de meest aantrekkelijke aandelen te vinden.

Ook dat is minder simpel dan het lijkt. Zeker als meer exotische landen als aantrekkelijk worden gekenschetst. En dat is nog niet eens zo vreemd want die staan nog aan de vooravond van hun ontwikkeling en dus van eventuele stijgingen.

Het is echter buitengewoon lastig om echt goede informatie uit die landen te krijgen die én direct van de bron vandaan komt én ook 100% betrouwbaar is.

Kortom, de topdown benadering van beleggen is niet iets wat je even op een late vrijdagmiddag doet.


Gebruikte begrippen in topdownbenadering


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.