Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 25 juni 2015

Groene betaalcheque

Groene betaalcheque


De Groene betaalcheque was destijds een aanduiding voor de betaalcheque die door banken werd uitgegeven en die later werd verdrongen door de zogenaamde Eurocheque.

Deze cheque werd bij een betaling uitgeschreven en voorzien van een handtekening en een nummer dat op de bankpas (nu de pinpas) stond.

Soms werd het bedrag ook op de achterkant nogmaals in platte tekst uitgeschreven.

De betaalscheque was maar voor een klein bedrag gedekt zodat je voor grotere bedragen een aantal cheques uit moest schrijven wilde de overboeking gedekt blijven. Bij meer vertrouwde transacties werden echter vaak grote bedragen op deze cheques vermeld.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.