Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 20 juni 2015

European Currency Unit

European Currency Unit


De European Currency Unit of ECU zoals deze meestal werd aangeduid was de voorloper van de Euro.

In maart 1979 werd deze rekeneenheid van de Europese Gemeenschappen ingevoerd die binnen het Europees Monetair Stelsel ook als valutaeenheid zou gaan fungeren.

De naam Ecu was zowel ontleend aan de Engelse benaming European Currency Unit als aan de benaming van een oude Franse munt, de écu.

In Nederland werd sporadisch EVE voor Europese valuta eenheid gebruikt.

Ook de ECU had een aantal voorlopers, namelijk de Europese Reken Eenheid ofwel ERE, de Europese Monetaire Reken Eenheid EMRE, de Europese Statistische Rekeneenheid EUR.

Gebruikte begrippen in ECU


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

european currency unit
  ... de european currency unit of ecu zoals deze meestal werd aangeduid was de voorloper van de euro...Lees meer
rekeneenheid
  ... een rekeneenheid ook wel rekeningeenheid en verrekeneenheid is een waardeeenheid waarin bedragen worden uitgedrukt bijv een geldeenheid of de eenheid...Lees meer
valuta
  ... een valuta is een muntsoort bijvoorbeeld de gulden de dollar de yen en dergelijke van een souvereine staat met een...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.