maandag 29 juni 2015

squaring price and time

squaring price and timeAls we literatuur lezen over de technieken van W.D Gann dan duikt daar altijd wel de theorie van de "squaring price and time"op.

Hoewel velen hier de nodige problemen bij zien, is het idee in wezen simpel.

Meestal worden er bij grafieken assen getekend zoals links in het onderstaande voorbeeld.


squaring price and time


24 was de top, 0 het dal, en de onderverdeling wordt gemaakt in eenheden van 8, met de bijbehorende schaalverdeling.

Links is gebruik gemaakt van een vaste eenheid, in dit geval 10.

Nu komt de top niet meer bovenin de grafiek.

Ook bij de X-as wordt meestal de rechterkant gebruikt voor de koers van vandaag.

Hier kunnen we hetzelfde idee toepassen door bijvoorbeeld een grafiek vast per week of per maand te maken zodat de rechteras overeenkomt met het einde van een week dan wel een maand.


Gebruikte begrippen in squaring price and time


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

gann
  ... w d gann begon zijn loopbaan op 13 jarige leeftijd met het verkopen van sigaren en kranten in de treinen...Lees meer
grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
vast
  ... vast is een beursterm voor een beurs met veel fondsen met stijgende koersen...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.