Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 16 mei 2015

Stabiliteitspact

StabiliteitspactIn het Stabiliteits- en Groeipact, vaak het Stabiliteitspact genoemd, hebben de lidstaten van de Europese Unie vastgelegd dat elk land op de middellange termijn streeft naar een begroting die in evenwicht is of een overschot heeft.

De Ecofin-Raad, de vergadering van de Europese ministers van Economische Zaken en Financiën, bereikte in december 1996 een politiek akkoord over het Stabiliteitspact (voluit: het Stabiliteits- en Groeipact).

In het Stabiltiteitspact zijn de begrotingsregels opgenomen die na de invoering van de euro zouden gelden. Daarmee werd verzekerd dat landen ook na invoering van de euro hun schuld en begroting op orde moesten houden.

Elk land moet jaarlijks een stabiliteitsprogramma's indienen waarin wordt aangegeven op welke manier men denkt het begrotingsevenwicht te bereiken. De Commissie evalueert de programma's en formuleert aanbevelingen, waarna de Raad advies uitbrengt.

In het geval dat een land een structureel te groot tekort (meer dan 3% BBP) heeft, kan de Commissie zelfs een sanctie opleggen.
Gebruikte begrippen in stabiliteitspact


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

begroting
  ... Onder een begroting verstaan we een overzicht van de verwachte ontvangsten en voorziene uitgaven voor een bepaalde meestal...Lees meer
commissie
  ... onder de commissie verstaan we de transactiekosten bij aan en verkoop van effecten die aan de bank of de commissionair...Lees meer
ecofin
  ... de ecofin werd in 1986 door prof dr martin janssen opgericht deze groep bestaat uit een 50 tal economen wiskundigen en...Lees meer
euro
  ... de euro is de munteenheid van de europese unie ingevoerd in 2001 en eerder in de financiële wereld de deelnemende...Lees meer
europese unie
  ... onder de europese unie die werd opgericht bij het verdrag van maastricht in 1992 verstaan we een verzamelingnaam van...Lees meer
evenwicht
  ... het begrip evenwicht in de economische theorie sluit de betekenis van evenwicht aan bij het natuurkundige evenwichtsbegrip dat wil zeggen...Lees meer
termijn
  ... termijn heeft meerdere betekenissen 1 periode tussen opeenvolgende tijdstippen 2 bedrag dat periodiek verschuldigd is...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.