Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 5 mei 2015

Salariskrediet

Salariskrediet


Salariskrediet is een vorm van rekening courantkrediet

Een salariskrediet is een eenvoudige vorm van krediet in rekening courant waarbij aan een cliënt wordt toegestaan voor een klein bedrag debet te staan totdat zijn maandelijkse salaris op de rekening is gecrediteerd, waarna het debetsaldo weer moet zijn verdwenen.

Salariskrediet is soms ook voor 3 maanden

Soms wordt ook een periode van drie maanden aangehouden waarna de debetstand verdwenen dient te zijn. Als daar niet goed aan voldaan wordt dan zien we de kosten van een salariskrediet spectaculair hoger worden.

Marketingafdelingen zijn gek op salariskrediet

Hoewel het in principe allemaal op hetzelfde neer komt bieden banken vele van dit soort producten aan, al is het maar om mee te gaan met de concurrentie. Iets wat je wel moet incalculeren als je over dit soort vormen van salariskrediet praat, dat de rente vaak hoog is. De looptijd van het krediet moet je daarom echt altijd zo kort mogelijk houden om onverwachte kostenposten te voorkomen.Gebruikte begrippen in salariskrediet


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Krediet
  ... krediet is zuiver juridisch gezien een verhouding die ontstaat wanneer de ene partij een prestatie verricht, bijvoorbeeld het verstrekken van...Lees meer

Krediet in rekeningcourant
  ... een krediet in rekeningcourant wordt ook wel voorschot in rekeningcourant genoemd. Een krediet in rekeningcourant is een door de bank beschikbaar gestelde faciliteit...Lees meer

Rekeningcourant
  ... de gebruikelijke bankrekening is een voorbeeld van een rekeningcourant. Dat is een rekening waar men altijd geld op kan storten, dan wel...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.