Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 5 mei 2015

Opkomende markten

Opkomende marktenDe opkomende markten zijn de effectenbeurzen van landen die economisch gezien nu nog een kleine rol spelen maar waarvan verwacht mag worden dat deze rol in de nabije toekomst aanzienlijk groter zal gaan worden.

Opkomende markten worden ook wel emerging markets genoemd. Ze bieden soms interessante beleggingsmogelijkheden. Maar omdat de informatievoorziening vaak gebrekkig is is deelname aan deze markt ter plaatse lastig.

In de praktijk kun je dan ook vaak het beste uitwijken naar een op opkomende markten gespecialiseerd beleggingsfonds
Gebruikte begrippen in opkomende markten


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggingsfonds
  ... We kunnen het zo gek niet bedenken of er is wel een beleggingsfonds voor een beleggingsfonds kan in theorie door...Lees meer
bieden
  ... van bieden is er sprake als u een prijs opgeeft aan uw bank of commissionair waarvoor u een aandeel...Lees meer
emerging markets
  ... onder de emerging markets verstaan we de groeilanden die bezig zijn met een snelle ontwikkeling tot moderne industriestaten...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.