Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 16 mei 2015

geografische arbeidsverdeling

Geografische arbeidsverdelingDe geografische arbeidsverdeling is de een verzamelnaam van de regionale en in internationale arbeidsverdeling. De omgeving dwingt soms het produceren van bepaalde producten af en maakt de productie van andere gewoon onmogelijk.

Zo zien we de ontwikkeling van wijnbouw in zonnige streken en vindern we uiteraard de visserij in de locaties aan de kust.

Nederland ligt gunstig ten opzichte van de rivierendelta die snelle verbindingen binnenscheepvaart Europa in geeft.

Daardoor ligt Nederland heel geschikt om zich te ontwikkelen in de richting van een distributieland of een handelsland.
Gebruikte begrippen in geografische arbeidsverdeling


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

arbeidsverdeling
  ... Onder arbeidsverdeling verstaan we het verdelen van de arbeidstaken in deelhandelingen met als doel de arbeidsproductiviteit te verhogen...Lees meer
internationale arbeidsverdeling
  ... de basis voor de internationale handel is de internationale arbeidsverdeling landen leggen zich bij internationale arbeidsverdeling toe op die...Lees meer
productie
  ... het begrip productie kan op verschillende manieren beschreven worden namelijk het verwerken van productiefactoren tot eindproducten het voortbrengen van...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.