Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 6 mei 2015

Ben Bernanke

Ben Bernanke


Ben Bernanke was  voorzitter van de Board of Governors van de U.S. Federal Reserve.

Hij was de opvolger van Alan Greenspan van wie hij de functie overnam in February 2006. Ben Bernanke was aangesteld in deze functie door president George W. Bush.

Voor zijn functie bij de Federal Reserve was Bernanke voorzitter van de U.S. President's Council of Economic Advisers, een economische adviesraad van de Amerikaanse president.

Als voorzitter heeft Ben Bernanke het overzicht over alles waar de Federal Reserve Banken zich mee bezig houdt en van daar uit geeft hij ondersteuning bij de formulering van het monetaire beleid.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.