zondag 10 mei 2015

bedrijfschap

bedrijfschapMet een bedrijfsschap wordt een publiekrechtelijk bedrijfslichaam bedoeld dat als taak de bevordering van de economische en sociale ordening van ondernemingen heeft.

Deze ondernemingen dienen in het bedrijfsleven allen ongeveer dezelfde of een sterk verwante functie vervullen.

Het bedrijfsschap geeft daarnaast ook voorlichting over de de bedrijfstak.

Een voorbeeld van een bedrijfsschap is het landbouwschap.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.