maandag 20 april 2015

Fixing

FixingOnder fixing verstaan we het vaststellen van de valuta middenkoers.

Deze fixing heeft meestal een officieel karakter.

Op de valutabeurzen van Amsterdam en Rotterdam vindt iedere dag om half twee, gebaseerd op vraag en aanbod, een formele vaststelling van valutakoersen plaats die de "de fixing" wordt genoemd.

Deze fixing wordt vervolgens ook officieel gepubliceerd.

Banken zullen ook de opdrachten van klanten die voor dit tijdstip zijn gedeponeerd tegen deze koersen willen uitvoeren.
Gebruikte begrippen in fixing


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

middenkoers
  ... de middenkoers is de gemiddelde koers tussen de biedkoers en de laatkoers...Lees meer
valuta
  ... een valuta is een muntsoort bijvoorbeeld de gulden de dollar de yen en dergelijke van een souvereine staat met een...Lees meer
vraag en aanbod
  ... het prijsmechanisme van vraag en aanbod is de feitelijke grondslag van de westerse economie...Lees meer

Begrippen waar fixing in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

ECB fixing
  ... de ecb fixing is de dagelijkse officiĆ«le vaststelling van de wisselkoers van de euro tegenover een aantal andere belangrijke...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.