dinsdag 7 april 2015

Belasting toegevoegde waarde

Belasting toegevoegde waardeDe belasting toegevoegde waarde ofwel de BTW is een indirecte belasting die bedrijven aan de koper in rekening brengen en die zij zelf weer afdragen aan de fiscus.

De BTW kent drie tarieven:
21% voor niet-alledaagse producten,
6% voor noodzakelijke levensbehoeften, boeken, abonnementen etc.
0% voor medische diensten, financiele dienstverlening, onderwijs en huur.

Onderstaand een tweetal rekenmodules die berekeningen van inclusief naar exclusief en omgekeerd mogelijk maken.


Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.