dinsdag 21 april 2015

Asset

assetMet een asset of vermogensobject wordt een object bedoeld dat een deel van een vermogen vertegenwoordigt.

Een asset kan daarbij zowel een vermogenstitel zijn als een waardevolle stoffelijke zaak zoals bijvoorbeeld onroerend goed, edelmetaal als goud en diamanten.

Ook kunst wordt wel onder de assets gerekend.

Volgens sommigen is kenmerkend voor een asset dat deze altijd direct of indirect in contant geld is om te zetten.

Daarnaast is asset is de Engelse term voor voor het boekhoudkundige begrip activa.

Tot slot wordt asset ook gebruikt voor beleggingen in financiƫle waarden, waaronder de steeds populairder wordende vormen van elektronisch geld zoals de bitcoin en de e-Gulden.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.