donderdag 19 maart 2015

negatieve selectie

negatieve selectieHet verschijnsel van de negatieve selectie vinden we terug in de wereld van de verzekeringen.

Het gaat er dan bij negatieve selectie om dat groepen met een hoog risico zich wel verzekeren en groepen met een laag risico niet omdat die de verzekeringspremie te hoog vinden voor het risico dat ze lopen.

Daardoor worden de premies nog hoger en dreigt het geheel in een negatieve kringloop te komen.

We zien dat bijvoorbeeld bij ziektekostenverzekeringen voor jongeren die weinig mankeren die met hoge eigen risico's en nauwelijks premie gelokt worden.
Gebruikte begrippen in negatieve selectie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

premie
  ... de premie van een optie is de koers waartegen deze optie genoteerd...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.