dinsdag 3 maart 2015

nachtrun

NachtrunDe term nachtrun komt uit de tijd dat alle geautomatiseerde verwerking van bancaire transacties nog gebaseerd was op het verwerken van stapels binnengekomen transacties werden deze van enkele malen per dag verwerkt op grote centrale computers, meestal mainframes genaamd.

Het was niet ongebruikelijk dit twee maal per dag te doen, waardoor er een verwerking overdag - de dagrun, en een verwerking 's nachts, de nachtrun ontstond.
Gebruikte begrippen in nachtrun


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

dagrun
  ... de zogenaamde dagrun is de geautomatiseerde verwerking van aangeleverde mutaties overdag die meestal plaatsvind in het centrale computercentrum van...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.