maandag 9 februari 2015

ATM

ATMEen ATM optie, wat een veelgebruikte afkorting is van een at-the-money optie is een optie waarbij de uitoefenprijs ongeveer gelijk is aan de koers van de onderliggende waarde.

at-the-money opties
klik voor groter formaat

Deze at-the-money opties hebben een relatief hoge verwachtingswaarde. Dat is eenvoudig voor te stellen als we kijken naar het winst/verlies diagram van een calloptie. De afstand is bij het snijpunt van de onderliggende waarde met de koersas het grootste. Ofwel bij de huidige koers, de koers van de at-the-money call. Van een putoptie is een vergelijkbare figuur te maken.

In-the-money opties
Near-the-money opties
Out-of-the-money opties


Ook is ATM een wat verouderde en nauwelijks meer gebruikte afkorting van automated teller machine ofwel de bekende pinautomaat.


Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.