Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 9 februari 2015

Bonusaandeel

Bonusaandeel



Een bonusaandeel is een aandeel dat gratis uit de reserves van een onderneming wordt weggegeven bij wijze van dividend, bedoeld om het aandelenkapitaal aan te passen aan de groei van de onderneming of ter vergroting van het aantal aandelen.

Meestal gebeurt de uitgave van een bonusaandeel als een bedrijf jubileert of iets anders te vieren heeft waar men de aandeelhouders deel van uit wil laten maken.

Omdat er een verschuiving plaatsvindt van de reserves naar het aandelenkapitaal neemt het eigen vermogen niet toe.

In het verleden was het meestal nodig om een speciaal daartoe aangewezen dividendbewijs in te leveren..

Neem bijvoorbeeld  deze situatie met een bonus ten laste van de agioreserve:


waarna er voor een waarde van €20.000 aan agiobonus wordt verstrekt.

De balans van de vennootschapziet er dan als volgt uit:

agiobonus
Als de bonus zoals hier uit het agio wordt verstrekt dan is de uitkering belastingvrij.

Vertalingen Bonusaandeel

Engels: Bonus share

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.