maandag 2 februari 2015

Offshore bank

Offshore bankEen offshore bank is een vestiging van een bank die onafhankelijk van de bank in thuisland opereert op de internationale geldmarkt en kapitaalmarkt.

In dergelijke bankcentra zijn er minder stringente voorwaarden waaronder financiële transacties kunnen worden afgesloten, bijv. met betrekking tot deviezenvoorschriften, solvabiliteitsbepalingen, fiscale wetgeving en dergelijke.

Dergelijk Off shore bankencentra treft men o.a. aan in de Bahama's, Barbados, Bermuda, Cayman Islands, Hong Kong, Liberia, Nederlandse Antillen, Panama, Singapore etc.
Gebruikte begrippen in offshore bank


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
geldmarkt
  ... de geldmarkt is de verzamelnaam voor een aantal afzonderlijke maar wel degelijk met elkaar in verbinding staande deelmarkten op deze...Lees meer
kapitaalmarkt
  ... de term kapitaalmarkt kent een aantal betekenissen allereerst de markt waarop in effecten wordt gehandeld er wordt op deze markt een onderscheid...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.