Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 25 februari 2015

milieugebruiksruimte

milieugebruiksruimteOnder de milieugebruiksruimte verstaan we de mate waarin de economie kan groeien zonder de natuur onherstelbare schade te berokkenen.

Gezien het oneindige aantal visies dat op deze problematiek bestaat is een begrip als milieugebruiksruimte dan ook voornamelijk van politieke aard.

Bepalen milieugebruiksruimte is een lastige zaak

Economie is al een lastig vak als het op eenduidig voorspellen aankomt. Zet 100 economen bij elkaar en je hebt 100 verschillende meningen. Wat het effect van een toekomstige maatregel op natuur en milieu zal zijn is nauwelijks tot niet te voorspellen. Dus de combinatie van deze twee punten levert een vrij vaag geheel op waarbij de niet alleen de voorspelling zelf niet erg bruikbaar is voor beleid, maar ook kan iedereen met een eigen mening komen die niet bewijsbaar beter of slechter zal zijn dan eventuele officiële cijfers.

Lange discussies zonder winnaar of verliezer liggen op de loer


Dat het begrip milieugebruiksruimte ruimte biedt voor langdurige discussies tussen partijen die nog het eigen gelijk aan kunnen tonen nog het ongelijk van de tegenstander mag duidelijk zijn.

En dat is jammer van het grote belang dat aan dit soort zaken gehecht zou moeten worden.
Gebruikte begrippen in milieugebruiksruimte


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
natuur
  ... met het brede begrip natuur beschrijven we in de economische wetenschappen alles dat vanzelf aanwezig is in een economiewe spreken...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.