Zoeken in deze blog

Translate

maandag 9 februari 2015

associatieverdrag

AssociatieverdragHet zogenaamde "Associatieverdrag" is het verdrag tussen de voormalige Europese Gemeenschappen (EG) , nu de EU, en een derde land.

Het bereft daarbij een overkomst met betrekking tot economische samenwerking.

Bij associatieverdragen met andere Europese landen is het doel uiteindelijke toetreding tot de EU zodra het betreffende land economisch volledig in staat geacht moet worden om een volledig lidmaatschap aan te kunnen.

Een andere vorm vinden we bij de associatieverdragen met landen uit bijvoorbeeld Afrika, het Caraibisch gebied en de Stille Oceaan of de Pacific.

Deze landen worden ook wel de ACP landen genoemd.

Maar deze verdragen zijn gericht op economische samenwerking in die gestalte moet krijgen in combinatie met ontwikkelingshulp.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.