Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 10 februari 2015

Current ratio

Current ratio



De normwaarde voor een goede Current ratio is 2 volgens analisten. van belang omdat dit aangeeft of op de korte termijn aan de verplichtingen voldaan kan worden.

In formulevorm:

netto werkkapitaal = vlottende activa - vlottende passiva

Vaak wordt in plaats van netto werkkapitaal de current ratio gebruikt. Deze formuleert het anders:

current ratio = vlottende activa / vlottende passiva.

Het mag duidelijk zijn dat deze current ratio boven de 1 moet zijn om aan de verplichtingen te kunnen voldoen.

Maar we kunnen verder weinig zien aan het getal zolang het groter dan 1 is.  De normwaarde voor een goede Current ratio is 2 volgens vele analisten maar het getal op zich zegt niet zoveel.

Zo speelt bijvoorbeeld de waardering voor de grondstoffen en rol. Zijn er veel courante voorraden of zijn er veel voorraden die pas op langere duur te gelde gemaakt kunnen worden? Overigens kunnen bijvoorbeeld de voorraden van een bedrijf sterk wisselen in de loop van het jaar. Vooral bij seizoensgebonden bedrijfsactiviteiten zie we dat verschijnsel.

Om dit probleem te omzeilen maken veel bedrijven gebruik van de quick ratio. Omdat het hier gaat om een typische momentopname op een balans maakt men voor kredietaanvragen bij banken meestal gebruik van de dynamische liquiditeit.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.