Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 9 februari 2015

Astrologisch beleggen

Astrologisch beleggenLeest u elke dag uw horoscoop? Dan is beleggen op astrologische grondslagen iets voor U. Er zijn er velen op de wereld die ermee werken, ondanks het feit dat ook deze techniek door velen belachelijk wordt gemaakt.

Een aardige anekdote op dit punt is de volgende: Begin jaren 90 schreef het in de USA toonaangevende blad voor technische analyse, Technical Analysis of Stocks and Commodities een wedstrijd in koersen voorspellen uit.

Er was 1 deelnemer, die met kop boven de rest uit stak. Toen hem na afloop werd gevraagd iets over zijn tradingsysteem te publiceren, bleek dat hij handelde op basis van maan- en planeetstanden. Het blad heeft dit nooit durven publiceren. (bron: interview met betrokkene op Amerikaans beleggersforum) Of je er in gelooft of niet, de technieken lijken dus te kunnen werken.

Als we kijken naar de diverse technieken die gebruik maken van cyclische patronen, dan is het niet vreemd als deze cycli al dan niet bij toeval aan astrologische cycli te relateren zijn.

Blijft zoals bij veel technieken op het gebied van beleggen, de vraag over wat nu oorzaak en gevolg is.

Het trendkanaalsysteem van Compabo Trading en Investments waar in de jaren negentig door velen een vermogen mee verdiend is maakte eveneens gebruik van cycli, die verbluffend bleken te kloppen.

Een zeer bekend voorstander van astrologisch beleggen was W.D. Gann, die wel als een van de meest succesvolle personen op het gebied van speculeren wordt gezien.

Met name het tijdschrift “tradersworld” te bereiken op http://www.tradersworld.com behandelt veel technieken op dit terrein.

De term astronomisch beleggen komen we ook nog wel eens tegen maar dat gaat om hetzelfde.

Ook in Nederland zijn er sites te vinden op dit gebied. Google weet alles.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.