Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 27 januari 2015

Perfectionisme bij trading

Perfectionisme bij tradingWellicht kent u die traders wel die elke minuut die zij hebben bezig zijn met het ontwikkelen van het perfecte, volmaakte tradingsysteem dat altijd winst maakt en alle voorspellingen goed weet te doen.

Dat is op zich niet zo erg zolang dit niet voorkomt uit een drang naar perfectionisme. Een perfectionist MOET alles goed doen. Hij of zij hanteert een set bovennatuurlijke standaards waar aan voldaan moet worden. Gebeurt dat niet dan ervaart de perfectionist dat als een persoonlijke nederlaag en tast het het toch al lage zelfvertrouwen nog verder aan.

De basis voor perfectionisme wordt gelegd in de jeugdjaren om aan de eisen van ouders te voldoen. Om commentaar te voorkomen zal een kind aan zichzelf nog hogere eisen stellen dan de ouders al doen. Hierdoor ontstaat een kringloop van steeds hogere eisen door een laag zelfbeeld en het niet kunnen halen van die eisen wat het zelfbeeld weer aantast.

Als een dergelijke perfectionist in de wereld van trading stapt, dan heeft het alles in zich om in een ramp te eindigen. Het lage zelfbeeld staat falen niet toe en elke trade die niet met hoge winsten eindigt zal als falen worden ervaren.

De perfectionist zal zich ontwikkelen als iemand die én niet met zichzelf om kan gaan én als iemand waar de omgeving niet mee om kan gaan.

Perfectionisme en trading gaan absoluut NIET samen. Natuurlijk moet elke trader zo goed mogelijk werk leveren. Maar hij moet ook realistisch zijn en zijn beperkingen kennen en accepteren. En daar gaat het bij de perfectionist, die niets accepteert dat geen 100% is, volkomen mis.


Gebruikte begrippen in perfectionisme


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer
trade
  ... een trade is een complete effectentransactie het gaat vaak om opties termijncontracten en andere derivaten we hebben het dus over...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer
tradingstrategie
  ... een tradingstrategie is het geheel van aankoop en verkoopregels gestuurd...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.