Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 9 januari 2015

Pseudorandom

PseudorandomWe spreken van een pseudorandom getal op het moment dat een zogenaamd random getal of willekeurig getal toch via een reeks regels wordt aangemaakt.

Random nummers worden bijvoorbeeld gebruikt voor simulaties bij tradingsystemen en uitlotingen van obligaties.

Een pseudorandom getal lijkt op het eerste gezicht volstrekt willekeurig maar is dat zeker niet.

Een bekend voorbeeld van een proces om pseudorandom getallen aan te maken is het volgende:

Neem vier cijfers uit een willekeurig getal, bijvoorbeeld een telefoonnummer en neem daar het kwadraat van.

Neem dan weer vier opeenvolgende cijfers uit dat kwadraat. Dit is het eerste getal.

Blijf dit nu doen tot er genoeg getallen zijn. Dus stel we beginnen met 06352356. Daar halen we 5235 uit.

Het kwadraat van 5235 is 27405225. Het eerste willekeurige getal is dan 4052

Het kwadraat van 4052 is 16418704. Het tweede willekeurige getal is 4187

Het kwadraat van 4187 is 17530969. Het derde getal wordt 5309

enzovoort.

Met slimme software is meestal de werking van een pseudorandomizer wel te achterhalen. Ze zijn daarom totaal ongeschikt voor gokspellen en dergelijke.
Gebruikte begrippen in pseudo random


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

random
  ... de term random betekent gewoon willekeurig de term komt uit de ict waar vaak gebruik gemaakt wordt van willekeurige getallen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.