zondag 18 januari 2015

officieuze werkloosheid

officieuze werkloosheidDe verborgen of officieuze werkloosheid is de niet in de statistieken voorkomende werkloosheid.

Denk aan huisvrouwen die wel betaald willen werken maar zich niet laten inschrijven bij het arbeidsbureau, de mensen die niet terecht bij het UWV zitten en noodgedwongen ZZP'ers.

Zo kennen we ook verborgen werkgelegenheid, denk aan zwartwerkers.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.