Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 8 januari 2015

callfixe

callfixeEen callfixe is een callgeldlening waarbij de termijn en het rentepercentage van tevoren zijn overeengekomen.

Het karakter van een geldlening "on call" is hierbij geheel verloren. Een callfixe afgesloten tussen banken onderling verschilt – afgezien van de naam – in principe verder niet van een interbancair deposito.

In de praktijk worden interbancaire uitzettingen korter dan één maand doorgaans aangeduid met callfixe.

Een callfixe is vergelijkbaar met een daggeld lening, maar daarin verschillend doordat de looptijd langer dan 1 dag kan zijn maar deze looptijd en het rentepercentage zijn wel tevoren overeengekomen.

Interbancaire uitzettingen van één maand of langer worden doorgaans interbancaire deposito's genoemd.

callfixeleningen van banken aan wisselmakelaars kunnen echter een looptijd hebben van één, twee of drie maanden; zij worden door de banken slechts verstrekt tegen onderpand van schatkistpapier.

Uitgezette of verkregen gelden die niet – zoals daggeld – dagelijks opvraagbaar dan wel opzegbaar zijn, doch waarvan de (korte) vaste looptijd en het rentepercentage tevoren zijn overeengekomen.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.