Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 15 juni 2016

weerderivaat

Weerderivaat


  • Wat is een weerderivaat?
  • Waarom een weerderivaat?
  • Wat kun je met een weerderivaat bereiken?

Weerderivaten of weather futures zijn speciaal ontwikkelde afgeleide producten voor bedrijven. We hebben het dan over bedrijven waarbij een groot deel van de omzet en de winst afhankelijk is van de ontwikkelingen van een ongrijpbare factor, namelijk het weer.

Een pretpark moet bijvoorbeeld goed weer hebben om bezoekers te trekken. Maar een landbouwer kan soms regen of koeler weer gebruiken, zodat de oogst niet te snel gaat of juist uitdroogt.

Ook energiebedrijven zijn natuurlijk geĆÆnteresseerd in de ontwikkelingen van het weer. Bij koude is nu eenmaal meer energie nodig die eventueel moet worden ingekocht. 

Handel in  weerfutures

Op de Chicago Mercantile Exchange (CME) zijn voor het eerst ‘weerfutures’ verhandeld.

Het futurescontract is gebaseerd op een gestandaardiseerd nulpunt van 18,3 graden Celsius.

Een lagere temperatuur wordt als kouder beschouwd, een hogere als warmer.

Om long of short te gaan in deze contracten wordt gewed op het aantal warme en koele dagen per maand.


Gebruikte begrippen in weerderivaat


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

chicago mercantile exchange
  ... de chicago mercantile exchange of ook wel cme is een grote goederen en grondstoffenbeurs in chicago opgericht in...Lees meer
futures
  ... met de term deferred futures worden die futures bedoeld die qua uitoefenmaand het verst van de datum van vandaag...Lees meer
long
  ... het voorvoegsel long wordt bijvoorbeeld gebruikt bij longpositie in het algemeen is geeft een long positie aan dat er sprake is...Lees meer
omzet
  ... de omzet van een onderneming berekenen we door de hoeveelheid verkochte producten te vermenigvuldigen met de verkoopprijs per product...Lees meer
short
  ... het voorvoegsel short wordt bijvoorbeeld gebruikt bij shortpositie in het algemeen is geeft het begrip short aan dat er sprake is...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.