Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 13 januari 2015

Business cycle

Business cycle

De zogenaamde Business cycle is een cyclisch patroon dat bekendheid heeft gekregen door de economen Joseph Schumpeter en Jay Forrester.

De Business cycle heeft een periode van ongeveer vijf jaar wat volgens sommigen wordt veroorzaakt door het feit dat veel ondernemers met plannen van 5 jaar denken. Ook wordt deze cyclus wel gekoppeld aan de election cyclus.

Omdat er veel verandert in de econimsche situatie is de Business cycle niet altijd even gemakkelijk waar te nemen. Ook zie je verschuivingen, bijvoorbeeld van agrarische productie naar dienstverlening.

Of de Business cycle nu echt bestaat en wat het praktisch nut er van is, is dan ook een behoorlijk onderwerp van discussie onder economen.
Gebruikte begrippen in businesscycle


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

cycle
  ... het begrip cycle kent in de aandelenwereld een aantal betekenissen...Lees meer
cyclus
  ... een cyclus is een zich herhalende beweging in de tijd waarbij bewegingen omhoog en omlaag elkaar afwisselen als we kijken...Lees meer
productie
  ... het begrip productie kan op verschillende manieren beschreven worden namelijk het verwerken van productiefactoren tot eindproducten het voortbrengen van...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.