dinsdag 13 januari 2015

weerstandspunt

weerstandspunt

 

Een weerstandspunt is het moment dat de vraag minimaal gelijk of iets kleiner is dan het aanbod waardoor de koersen niet verder meer zullen stijgen. De beurs zal eerder een weg omlaag gaan zoeken door het opdrogen van verdere vraag.
weerstandspunten


We zien dat weerstandspuntpunten regelmatig voorkomen en dan in het algemeen op een denkbeeldige lijn komen te liggen.

We spreken dan van een weerstandspuntlijn of kortweg weerstand. Het bepalen van weerstandspunten wordt tot de subjectieve analyse in de technische analyse gerekend.
Gebruikte begrippen in weerstandspunt


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer

Begrippen waar weerstandspunt in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

zigzagindicator
  ... de zogenaamde zig zag indicator of kortweg de zigzag is een indicator die vooral de trends uit het...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.