woensdag 28 januari 2015

vermenselijken

VermenselijkenOnder vermenselijken verstaan we het feit dat sommige beleggers een band opbouwen met hun aandelen.

Ze zien deze aandelen min of meer als zelfstandig denkende en opererende personen. Een soort levende wezens met een eigen wil en een eigen vorm van handelen.

Verkopen van deze aandelen beschouwen ze zelfs als een soort verraad aan een goede vriend.

Dit levert opmerkelijke uitspraken op als "...mijn Baan aandelen hebben zoveel voor mij gedaan dat ik ze nu niet ga verkopen nu ze het even wat moeilijker hebben...".

Het is een uitstekend voorbeeld van het irrationele gedrag wat veel particuliere beleggers kenmerkt.
Gebruikte begrippen in vermenselijken


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
band
  ... Er zijn in de technische analyse nogal wat indicatoren die gebruik maken van een zogenaamde band of envelop om de...Lees meer
min
  ... de term min wordt gebruikt in de verbinding "in de min staan" wat staat tegenover "een plus noteren"...Lees meer
verkopen
  ... als iemand aan een ander goed levert en daarvoor met een bedrag in geld als tegemoetkoming ontvangt dan noemen we...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.