donderdag 8 januari 2015

relative performance chart

Relative performance chartDe relative performance chart of wel RPC is een grafiekvorm. Hierbij dient het meest linkse datapunt als referentie of nulpunt.

Elke volgende punt is hieraan gerefereerd. We hebben geen absoluten stijgingen of dalingen meer maar relatieve, uitgedrukt in procenten. Dat maakt het heel gemakkelijk om fondsen etc. onderling qua ontwikkeling of performance te vergelijken.

Zie voor voorbeelden zie bij relatieve sterkte
Gebruikte begrippen in relative performance chart


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

chart
  ... een koersgrafiek of kortweg grafiek is een grafische weergave van de koersontwikkeling van een effect of index in de loop...Lees meer
performance
  ... de term prestatie komen we bij een aandeel tegen waar het hetzelfde als performance betekent dus het behaalde rendement over een...Lees meer
performance chart
  ... bij de performance chart dient het meest linkse datapunt van de grafiek als referentie of nulpunt...Lees meer
punt
  ... de punt is de kleinste eenheid waarin een koers of het verschil tussen twee koersen van eenzelfde valuta wordt uitgedrukt...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.