Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 30 januari 2015

mandjeshandel

MandjeshandelDit is een vorm van beurshandel die met name door professionals wordt uitgeoefend. Een mandje is een aantal verschillende aandelen. Er is niet van elk aandeel een gelijk aantal aanwezig. Deze in mandjes met aandelen vormen dan samen bijvoorbeeld een index vormen. 

Dat hoeft niet per se de beursindex te zijn, maar kan als voorbeeld ook een technologie-index zijn. Dan vinden we in het "mandje" uitsluitend fondsen met een technologieachtergrond terug. Of een bankenindex, een verzekeringsindex, een transportindex en wat men in de aandelenhandel allemaal maar weet te bedenken.Mandjeshandel wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het hedgen (innemen van tegengestelde posities) bij de handel in futures en indexopties. Sommige beursanalisten halen veel informatie uit de mandjeshandel omdat ze vooral aangeeft waarde de professionele handel op dat moment mee bezig is. 

mandjeshandel
Heel ander soort mandje dan uit dit artikel

 De particuliere handel heeft in het algemeen geen toegang tot de mandjeshandel dus die verstoord dan professionele beeld niet.
Gebruikte begrippen in mandjeshandel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer

 
futures
  ... met de term deferred futures worden die futures bedoeld die qua uitoefenmaand het verst van de datum van vandaag...Lees meer

 
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer

 
innemen
  ... ook wel genoemd aantrekken van kapitaal innemen is een begrip dat hoofdzakelijk wordt gebruikt in de internationale geldmarkt het is...Lees meer

Begrippen waar mandjeshandel in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

aexfondsen
  ... De veel in het nieuws gehoorde aex index is de belangrijkste barometer van de aandelenbeurs in amsterdam in de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.