zaterdag 3 januari 2015

Inschrijfrechten

InschrijfrechtenOnder inschrijfrechten verstaan we de rechten om in te schrijven op een aandelenemissie.

Er is meestal gedurende een korte tijd handel in deze rechten, vlak voor de eigenlijke emissiedatum.
Gebruikte begrippen in inschrijfrechten


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

emissiedatum
  ... de emissiedatum is de eigenlijk datum waarop een emissie dus een uitgifte van nieuwe aandelen of obligaties daadwerkelijk plaatsvindt...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer
schrijven
  ... hierbij ontvangt de schrijver de optiepremie waar...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.