Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 8 januari 2015

drievoudige top

Drievoudige topDe drievoudige top is een figuur uit de point and figure charting.

De drievoudige top is in feite een uitbreiding van de bekende dubbele top. Er zijn nu een tweetal kolommen bijgekomen, waarbij de top niveaus op ongeveer hetzelfde niveau uitkomen. Hetzelfde geldt voor de drievoudige bodem.
     X 
     X 
 X  X  X << koop
 X O X O X 
 X O X O X 
 X O X O X 
 X O X O  
 X O X   
  O    
 


      
 O   X  
 O X  X O 
 O X O X O 
 O X O X O 
 O X O X O 
 O X O X O 
 O  O  O 
     O << verkoop
     O 
     O 
     O

 
De drievoudige top is een point and figure formatie die ook vrij veel voorkomt en is in feite het doorbreken van een niveau waarop de koers eerder een aantal malen weerstand heeft ondervonden.

Het minimale aantal kolommen bedraagt 5, wil een drievoudige top te vormen zijn.

Het signaal dat gegeven wordt is aanmerkelijk betrouwbaarder dan de dubbele top.

Bij de laatste wordt een betrouwbaarheidspercentage genoemd van 70%, terwijl voor de drievoudige top een percentage van 85% staat.

Bij verkoopsignalen mag bij deze percentages nog 5 opgeteld worden. De signalen zijn dus zeker betrouwbaar.


Gebruikte begrippen in drievoudige top


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

dubbele top
  ... de dubbele top is een figuur die in veel vormen van charting zoals de barchart en de point and...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer

Begrippen waar drievoudige top in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

sakata methode
  ... de sakatamethode waarschijnlijk afkomstig van sokyu homma is een techniek uit de wereld van de chartreading en de patroonherkenning...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.