Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 11 januari 2015

centered moving average

Centered moving averageDe term centered moving average komt uit de wereld van de technische analyse

Het grote probleem van voortschrijdende gemiddelden is, dat ze fors achter kunnen lopen.

Voortschrijdende gemiddelden hebben, zoals dat heet een lag.

Een mogelijkheid om dit te ondervangen is door het centreren van een MA.

Dat wil zeggen dat we de grafiek naar links opschuiven in de tijd en wel over de helft van de periode.

Nadeel is dat er daardoor een soort van gat ontstaat aan het einde van de grafiek, dus juist in het belangrijkste gedeelte dat op de situatie van nu slaat.

In onderstaande grafiek is dat gat echter opgevangen met speciaal daarvoor ontwikkelde technieken die bijvoorbeeld ook voor het trendkanaalsysteem worden gebruikt.
De blauwe lijn is het centered moving average, de grijze lijn is het normale, niet-verschoven voortschrijdend gemiddelde.

We zien ook dat deze kruisingen zeer betrouwbare koop- en verkoopsignalen geven. In de loop van 2015 gaan er enkele indicatoren gebaseerd op dit centered moving average op de particuliere markt komen
Gebruikte begrippen in centered moving average


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
moving average
  ... een term die bij het beleggen en zeker bij de technische analyse veel voorkomt is het voortschrijdend gemiddelde...Lees meer

Begrippen waar centered moving average in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

CMA
  ... de term centered moving average komt uit de wereld van de technische analyse het grote probleem van voortschrijdende gemiddelden...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.