Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 18 december 2014

landenrisico

landenrisicoBij het bepalen van het landenrisico wordt gekeken naar de stabiliteit van een bepaald land en de kans dat deze stabiliteit door binnenlandse ontwikkelingen, onlusten, politieke perikelen en economische problemen minder zou kunnen gaan worden.

Het is dus het risico dat buitenlandse schuldenaren, waaronder regeringen niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Dat dit maar al te realistisch is hebben we de laatste jaren bijvoorbeeld bij Griekenland kunnen zien maar dat land is zeker niet het enige.
Gebruikte begrippen in landenrisico


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer

Begrippen waar landenrisico in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

bruto obligo
  ... het bruto obligo is de graadmeter voor de omvang van een landenrisico...Lees meer
exportrisico
  ... het exportrisico vinden we bij het exporteren van goederen en diensten naar het buitenland er is bij export sprake van een...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.