zondag 14 december 2014

Volume crescendo

Volume crescendoEen Volume crescendo is een figuur die wordt gevormd in een volumegrafiek. Het is een opleving van het volume die wat langer aanhoudt en ook wat geleidelijker groeit en weer terugvalt. Dit in tegenstelling tot de figuur van de snel opkomende en weer terugvallende spike die meestal een reactie op een gerucht of iets dergelijks is.


volume crescendo


Gebruikte begrippen in volume crescendo


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

opleving
  ... met de term opleving bedoelen we hetzelfde als herstel dus opgaande koersen na een periode van forse daling...Lees meer
reactie
  ... een reactie is een forse plotselinge koersdaling van een fonds of van de aandelenmarkt in zijn geheel...Lees meer
spike
  ... een spike is een plotselinge piek die de normale trend van de koersen kortstondig verstoort om daarna weer naar normale...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.