Zoeken in deze blog

Translate

zondag 21 december 2014

Market Breath

Market BreathBij Market Breath hebben we het in feite de "gezondheid" van de markt.

Wordt een beweging omhoog door veel fondsen gesteund of zijn het er maar een paar die het gemiddelde optrekken? Hoe meer fondsen een beweging ondersteunen hoe krachtiger de beweging is en hoe langer deze hoogstwaarschijnlijk zal gaan duren.

Wat is het percentage aandelen dat daadwerkelijk participeert in een bepaalde marktbeweging? In plaats van met absolute aantallen wordt er in veel indicatoren ook met percentages gerekend.

Deze vragen worden met speciale indicatoren, de zogenaamde breathindicatoren beantwoord.


Gebruikte begrippen in marketbreath


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer

Begrippen waar marketbreath in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

breadth
  ... breadth of de breadth indicatoren is een verzamelnaam van een serie technieken waarbij wordt gekeken hoeveel fondsen op een dag...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.