Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 13 december 2014

Belt Hold (bearish)

Belt Hold (bearish)


Verklaring belt hold 

De belt hold is een veel voorkomen patroon uit de candlestickanalyse.

Bij de belt hold (bearish) is er uitsluitend sprake van één zwarte candle. Deze candle heeft geen bovenschaduw en we vinden hem in een al opwaarts gerichte trend. Een dergelijke candle wordt ook wel een broekriem-candle genoemd. Ook de term "geschoren kaars" komen we tegen voor een dergelijk gevormde candle.

De vlakke bovenkant van de candle wil dus zeggen dat de koers, waar de handelsdag mee opende, ook direct de hoogste koers van die dag was.

Belt Hold (bearish)

Verklaring Belt Hold 

Dit belt hold patroon leidt meestal tot verkoop van veel posities, wat een neerwaartse beweging aangeeft.

De algemene betekenis van de belt hold is een verwachting dat er een hoge mate van waarschijnlijkheid is, dat er van een omslag naar lagere koersen sprake zal zijn. We zitten dus op een tussentijdse top. 

De verwachte richting voor de korte termijn is bij de belt hold dus omlaag gericht.

De betrouwbaarheid van de belt hold is laag.


Gebruikte begrippen in belt hold bearish


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

Hold
  ... een hold of hold advies is het advies om een fonds in portefeuille te houden wanneer men het reeds in...Lees meer

Kaars
  ... de kaars candle zegt men in angelsaksische landen is de basisfiguur van de candlestickanalyse...Lees meer

Korte termijn
  ... het begrip korte termijn betekent als het over kloktijd gaat 'op de korte duur' waarbij onder kort vaak korter...Lees meer

Omslag
  ... in de financiële wereld spreken we van een omslag op het moment dat de trend op de beurs echt langdurig van...Lees meer

Openkoers
  ... onder de openkoers of openingskoers verstaan we de eerste koers die bij het begin van de handel officieel tot stand...Lees meer

Termijn
  ... termijn heeft meerdere betekenissen 1 periode tussen opeenvolgende tijdstippen 2 bedrag dat periodiek verschuldigd is...Lees meer


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.