Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 11 november 2014

Expert system

Expert system


Een expertsystem bestaat uit software, die op basis van regels, machinaal leesbaar en verwerkbaar worden opgeslagen in een zogenaamde knowledgebase, conclusies kan trekken uit logische problemen. Zoals de naam al suggereert was het vooral bedoeld om een echte expert van vlees en bloed te ondersteunen en bij voorkeur volledig te vervangen.

De software is er daarbij in staat om zelf tussentijds nieuwe regels op te stellen en aan de al bestaande collectie toe te voegen.

Deze techniek is in de beleggerswereld een aantal jaren populair geweest. Maar inmiddels lijk het expert systeem in die wereld wat aan belang in te leveren.

Er zijn ook weinig goed werkende expert systems bekend maar dat ook komen omdat men het bestaan van een wel goed werkend systeem waarschijnlijk niet van de daken zal schreeuwen. 
 

Een expert system heeft regels nodig

Dit soort expertsystemen werkt optimaal in een redelijk goed geregelde wereld met veel eenduidige regels. Die mogen best complex zijn. En er mogen er veel zijn.

Maar wat je ook over de financiële wereld en de markten kunt zeggen, goed geregeld zijn ze niet. Effectenkoersen houden zich zo ongeveer aan alles behalve aan regels. Laat staan aan duidelijke regels.

En dat gebrek aan eenduidigheid breekt het expertsysteem in de beleggingswereld op. 


Gebruikte begrippen in expertsystem


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
knowledgebase
  ... een zogenaamde knowledgebase is een vorm van een gegevensbank of bestandssysteem gevuld met regels in de vorm van...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer

Begrippen waar expertsystem in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

inductieve logica
  ... we spreken we van inductieve logica als we bij een expertsystem van een speciaal geval naar een algemeen geldende...Lees meer
automated knowledge acquisition
  ... Automated knowledge acquisition is een techniek waarbij een computerprogramma wordt gebruikt om gegevens aan te maken voor een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.