Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 7 november 2014

Ethisch beleggen

Ethisch beleggenVan ethisch beleggen is sprake als u belegt volgens bepaalde normen en waarden. Een universele definitie is er niet, maar het sleutelwoord is "maatschappelijke verantwoordelijkheid".

Het is daarmee een vorm van beleggen in geselecteerde ondernemingen die aan bepaalde eisen (bijv. milieuvriendelijk produceren, sociaal ondernemerschap) voldoen.

Fondsen die dit als uitgangspunt hebben, sluiten aandelen van bepaalde bedrijven uit.

Zo wordt er doorgaans niet belegd in wapenindustrie, zwaar milieuvervuilende activiteiten, bedrijven die gebruik maken van kinderarbeid en in bedrijven die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten.
Gebruikte begrippen in ethisch beleggen


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
beleggen
  ... we spreken van beleggen als we geld investeren in obligaties of leningen of mede eigenaar worden van een onderneming door...Lees meer
waarden
  ... met het begrip waarden benoemen we in de effectenwereld waardepapieren in allerlei vormen met name uiteraard effecten...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.