Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 7 november 2014

enronitis

enronitisMet de term enronitis wordt een algemeen breed gedragen wantrouwen tegen de gepubliceerde jaarcijfers van een bedrijf bedoeld.

De naam enronitis is afgeleid van het Amerikaanse energiebedrijf Enron dat in stand bleef door het creatieve boekhouden tot een soort veredelde kunst te verheffen.

Uiteindelijk ging Enron in een zeer snel tempo failliet terwijl het naar buiten toe een ijzersterk bedrijf leek te zijn dat alle vertrouwen van beleggers had. Die gezien de publicaties ook geen enkele reden hadden om aan hun belegging in Enron te twijfelen.
Gebruikte begrippen in enronitis


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer
belegging
  ... Onder een belegging verstaan we datgene waar een belegger zijn geld in geĆ£¯nvesteerd heeft met de bedoeling er een vorm...Lees meer
jaarcijfers
  ... de jaarcijfers van een onderneming zijn een serie documenten dat de balans en de verlies en winstrekening bevat...Lees meer
kunst
  ... als we gaan beleggen in kunst dan zult u tenzij u echt specialist bent niet zonder specialistisch dus...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.