zondag 14 september 2014

Amplitude

AmplitudeDe Amplitude is de hoogte van een cyclische beweging of golfbeweging dus de uitslag gemeten vanuit de 0-waarde.

amplitude


We komen het begrip amplitude veel tegen bij de vele technische analyse technieken die er zijn die cyclische bewegingen meenemen bij de berekening. Een voorbeeld zien we bij de onderstaande trendkanaalgrafiek van de AEX waarbij de cyclische component in het onderste gedeelte van de grafiek wordt weergegeven.


amplitude bij een trendkanaalgrafiek

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.