zondag 7 september 2014

achterbalkon

Achterbalkon


De term achterbalkon is vakjargon uit de pensioenwereld.

Men bedoelt er een regeling mee die moet voorkomen dat een persoon die van baan verandert er in zijn uiteindelijke pensioen op achteruitgaat.

Men regelt een achterbalkon door bijvoorbeeld door gebruik te maken van fictieve ofwel niet echt bestaande dienstjaren.

Gebruikte begrippen in achterbalkon


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.