Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 22 september 2014

Girobetaalkaart

Girobetaalkaart

girobetaalkaart voorzijde
Voorzijde girobetaalkaart


De Girobetaalkaart was een door de Postbank NV aan  particuliere rekeninghouders  beschikbaar gesteld chequeformulier, waarmee deze particulieren betalingen konden verrichten of contanten konden opnemen. Dit opnemen van contant geld kon op postkantoren in zowel binnen- als buitenland.

De girobetaalkaarten waren tot driehonderd  gulden  gegarandeerd. Qua functie is de girobetaalkaart vergelijkbaar met de betaalcheque en/of Eurocheque van de banken.

Op bijgevoegd voorbeeld zien we de voorzijde van de girobetaalkaart en de achterzijde. Soms werd hier het bedrag dat aan de voorzijde was vermeld nog eens extra in letters uitgeschreven.

girobetaalkaart achterzijde voor invullen bedrag
Achterzijde girobetaalkaart


Bij de girobetaalkaart hoorde een giropas, waar de huidige pinpas van afgeleid is. De ruimte op de pas om een handtekening te zetten die vergeleken moest worden met de handtekening op de girobetaalkaart is tot op de dag van vandaag aanwezig maar heeft niet echt een functie meer. 

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.