Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 11 september 2014

Akte van vrijwaring

Akte van vrijwaringOnder een akte van vrijwaring verstaan we een akte, waarin de tekst van de garantie is opgenomen, die de bank afgeeft. Dit doet de bank op het verzoek van haar cliënt.  De afgifte is verder geheel voor de rekening en het risico van deze cliëntIn deze akte van vrijwaring verklaart de betrokken cliënt expliciet dat hij deze garantie voor zijn rekening neemt.

Hierdoor is de bank in beginsel gerechtigd zich op deze cliënt te verhalen,. 

 

akte van vrijwaring

Dit zal gebeuren als de bank op basis van de door haar afgegeven garantie zal worden aangesproken en vervolgens moet betalen.

Een akte van vrijwaring wordt ook wel contra garantie genoemd. Vertalingen van Akte van vrijwaring

Engels: Letter of indemnification

Gebruikte begrippen in akte van vrijwaring


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

akte
  ... Een akte is in zijn algemeenheid een document dat bedoeld is om als bewijs dienst te doen indien er een...Lees meer

 
bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer

 
basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer

 
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.